Metterdaad TV: Israël (3)

Metterdaad TV: Israël (3)

GERELATEERD:

Nog geen 10 uur na de rellen bij een grenspost tussen Israel en de Westbank
rijdt Andries Knevel naar de stad Nablus. Hier heeft de hulporganisatie Hagar een opslagplaats voor rolstoelen, krukken en andere hulpmiddelen voor gehandicapte mensen. Mensen die door gebrek aan simpele hulpmiddelen aan huis gekluisterd zijn.
Veel kinderen met een handicap komen er nauwelijks buiten, omdat hun ouders geen rolstoel kunnen betalen. Ze groeien op in het donker, soms verstopt voor de buitenwereld omdat hun ouders zich schamen voor de handicap van hun kind.

Jaarlijks helpt Hagar 3000 mensen in Gaza en op de Westbank. Zo brengen ze licht in het leven van de kleine Sahad. Ze krijgt na lang wachten een rolstoel. Shahad is zeven jaar en veel te zwaar voor haar moeder om te dragen. Andries en hulpverlener Olivier Vallon van Hagar brengen onverwacht een rolstoel bij haar langs. Eindelijk kan het kleine meisje naar buiten en genieten van de zon. Sahad is dan ook dolgelukkig.

Helaas staan er nog 800 kinderen op de wachtlijst voor een rolstoel of krukken. Metterdaad wil helpen. Doet u mee? Maak dan uw gift over op gio 300 300 onder vermelding van Israël of via deze website. Bij voorbaat dank namens de kinderen van Nablus.