Het regeerakkoord is er, en nu?
Afbeelding van aflevering: Het regeerakkoord is er, en nu?

Het regeerakkoord is er, en nu?

Vanavond een debat over de gevolgen van het nieuwe regeerakkoord. (foto:at5.nl)

Afgelopen week verscheen het regeerakkoord van het kabinet Rutte II. Vooral de enormebezuinigingen trokken de aandacht: 16 miljard euro, wat gemiddeld neerkomt op 1000 euro per Nederlander. Gezinnen moeten een stevige veer laten. En verder trokken vooral de zorgpremies de aandacht: rijken en middeninkomens gaan fors meer betalen.

Maar ook andere onderwerpen bepalen het gesprek: welke ruimte krijgen christelijke scholen en organisaties voor eigen beleid? Hoe zit het met de zogenoemde weigerambtenaren? Gaat de rem er weer af bij allerlei ethische zaken? Of valt dat wel mee?

Voor christenen en christelijke politieke partijen is de hamvraag: hoe stel je je de komende jaren op in het maatschappelijke debat? Maak je de C klein (zoals het CDA wil), of getuig je luid en duidelijk van je inspiratie?

 

Het panel van Deze Week bespreekt het regeerakkoord: aan tafel EO-directeur Arjan Lock, uitgever en publicist Henk Medema en voorzitter van de Evangelische Alliantie Willem Smouter. Gespreksleider: Embert Messelink.

Deel deze uitzending: