Deze Week
Afbeelding van aflevering: Deze Week

Deze Week

Het christelijke geloof is ,,een bruisende overvloed, een overstroming van licht en waarheid’’. Dat schrijft Arjan Plaisier, in zijn boek ‘Overvloed en overgave’.

Geloof als ‘bruisende overvloed’!

Het christelijke geloof is ,,een bruisende overvloed, een overstroming van licht en waarheid’’. Dat schrijft Arjan Plaisier, scriba van de generale synode van de Protestantse Kerk in Nederland, in zijn boek ‘Overvloed en overgave’. Het boek is volgens Plaisier een weerwoord tegen de tijdgeest, die geloof al gauw ziet als een minimalistisch gebeuren waarin vreugde noch vrijheid zit. Is het boek een mooie poging om het hart van het christelijke geloof opnieuw te laten spreken?

En: de Vluchtkerk is definitief gesloten. Maanden lang was het Amsterdamse kerkgebouw een toevluchtsoord voor asielzoekers zonder perspectief. Maar de vluchtelingen staan nu opnieuw op straat of zoeken een andere plek om te verblijven. Tijd om de balans op te maken. Wat heeft de Vluchtkerk de asielzoekers gebracht? Was het een effectieve poging om het beleid te beïnvloeden? Is er iets veranderd?

Het panel van Deze Week – Miranda Klaver, Koert van Bekkum en Gert-Jan Segers – gaan over beide onderwerpen in debat. Gespreksleider: Embert Messelink.

Deel deze uitzending: