Abortusophef: voorbeeld van religiestress?
Afbeelding van aflevering: Abortusophef: voorbeeld van religiestress?

Abortusophef: voorbeeld van religiestress?

Het is verkiezingstijd. En als iemand de afgelopen week heeft gemerkt hoe venijnig zo’n verkiezingstijd kan uitpakken, dan is het SGP-voorman Kees van der Staaij. Is dit een typerend voorbeeld van ‘religiestress’?

Het is verkiezingstijd. En als iemand de afgelopen week heeft gemerkt hoe venijnig zo’n verkiezingstijd kan uitpakken, dan is het SGP-voorman Kees van der Staaij. Na zijn uitspraak dat de kans op zwangerschap na een verkrachting klein is, werd Van der Staaij publiekelijk aan de schandpaal genageld. Hij wordt intussen beveiligd. Is dit een typerend voorbeeld van ‘religiestress’? Tom Mikkers – theoloog en algemeen secretaris van de Remonstrantse Broederschap – schreef een boek over dat onderwerp, dat precies afgelopen week verscheen. Een ‘zelfhulpboek’ voor ieder die zich afvraagt hoe we om moeten gaan met alle felle discussies over homo-huwelijk, ritueel slachten, abortus, hoofdoekjes, enzovoorts.

Het panel van Deze Week – Koert van Bekkum, Arjan Lock en Jan Hoek – gaat in debat over de vraag waarom religie zo’n heet hangijzer is. Gespreksleider: Embert Messelink.

Deel deze uitzending: