Terugblik op een icoon: Nelson Mandela
Afbeelding van aflevering: Terugblik op een icoon: Nelson Mandela

Terugblik op een icoon: Nelson Mandela

Nelson Mandela is op 95-jarige leeftijd overleden. Het panel van Deze Week blikt terug op 'een icoon'. ,,Een bijzonder mens.....en de wet op godslastering is afgeschaft. Een debat onder leiding van Marjan Moolenaar.

Nelson Mandela is op 95-jarige leeftijd overleden. Het panel van Deze Week blikt terug op 'een icoon'. ,,Een bijzonder mens, bij mij komt het eerst het woord verzoening naar boven'', zegt Arjan Lock over Mandela. Veel christenen waren overigens in het verleden zeer kritisch over het ANC en hielden het apartheidsregime de hand boven het hoofd. Hoe zat dat precies?
En: godslastering is niet meer strafbaar. De Eerste Kamer stemde afgelopen dinsdag in met het schrappen van het omstreden wetsartikel. In praktijk was de wet een dode letter, maar er werd door de christelijke partijen veel waarde aan gehecht. Zij pleiten voor tolerantie en respect, aan de andere kant van het spectrum vinden sommige columnisten dat 'kwetsen moet mogen'. Het panel van Deze Week - Arjan Lock, Willem Smouter en Henk van den Belt - gaat in debat over beide onderwerpen. Gespreksleider: Marjan Moolenaar.

Deel deze uitzending: