Gelovige wetenschappers - echte wetenschappers?
Afbeelding van aflevering: Gelovige wetenschappers - echte wetenschappers?

Gelovige wetenschappers - echte wetenschappers?

mogen wetenschappers geloven in wonderen? Of mogen ze alleen spreken over zaken die wetenschappelijk onderzocht kunnen worden? en een debat over de nieuwe paus.

Het is een oud debat, dat de laatste dagen weer op het scherpst van de snede wordt gevoerd: mogen wetenschappers geloven in wonderen? Of mogen ze alleen spreken over zaken die wetenschappelijk onderzocht kunnen worden? Hoogleraar Onno van Schayck verloor zijn baan doordat hij publiekelijk had verklaard dat hij getuige was geweest van een onverklaarbare beengroei na gebed. Hebben zijn critici een punt, of is er sprake van een heksenjacht?
En: er is een nieuwe paus. Hij heet Bergoglio, en draagt nu de naam Franciscus I. Het is een paus die - ook onder protestanten - nu al lijkt te kunnen rekenen op een enorme populariteit. Opeens is al het cynisme en gelach over het pausschap verleden tijd. Hoe komt dat? Wat mogen we van deze man verwachten? Welke uitdagingen gaat hij tegemoet?
Het panel van Deze Week - Koert van Bekkum, Willem Smouter en Jan Hoek - gaan over beide onderwerpen in debat. Gespreksleider: Embert Messelink.

Deel deze uitzending: