Duurzaamheid: taak van de kerk?
Afbeelding van aflevering: Duurzaamheid: taak van de kerk?

Duurzaamheid: taak van de kerk?

Wekelijks radioprogramma over hét onderwerp van de afgelopen week. Onder leiding van Embert Messelink. Zaterdagavond van 20.35 tot 21.00 uur op Radio 5.

Hoe groen is de kerk? Is dat een modieuze vraag? Is deaandacht voor duurzaamheid in de kerken niet meer dan een oppervlakkige 'hype'? Zaterdag is 'groenekerkendag', een initiatief van Kerk in Actie, Tear en de Noach Alliantie. Zij willen kerken inspireren om energiegebruik te verminderen, diensten over duurzaamheid te beleggen, zonnepanelen op het kerkdak te leggen en fairtrade-koffie in te kopen. Is het goed als kerken duurzamer worden, of zijn ze dan te zeer met aardse dingen bezig?
En: kleine religieuze omroepen als Ikon en RKK verliezen hun budget. Hoe erg is dat? Is dit opnieuw een teken dat religie in de ogen van onze overheid 'achter de voordeur' hoort? Gaat levensbeschouwing langzaam verdwijnen van de Nederlandse televisie, of blijven er mogelijkheden?
Het panel van Deze Week - Miranda Klaver, Henk Medema en Willem Smouter - gaat over deze onderwerpen in debat. Gespreksleider: Embert Messelink.

Deel deze uitzending: