Verbod op godslastering: meer dan een symbool?
Afbeelding van aflevering: Verbod op godslastering: meer dan een symbool?

Verbod op godslastering: meer dan een symbool?

Tot 3 maanden gevangenisstraf of een geldboete. Dat is nog altijd wat je kunt krijgen in ons land als je God op een smalende manier lastert. En: hoe los je als christelijke politieke partij de eurocrisis op?

Tot 3 maanden gevangenisstraf of een geldboete. Dat is nog altijd wat je kunt krijgen in ons land als je God op een smalende manier lastert. Maar die tijd is bijna voorbij. Het verbod op godslastering gaat eraan. Er ligt een initiatiefwet van D66 en GroenLinks om deze wet op te heffen. Waarom willen zij zo graag van deze wet af? Hoe groot was de waarde van deze wet? Of was er alleen symbolische betekenis?
En: hoe los je als christelijke politieke partij de eurocrisis op? De ChristenUnie liet econoom Johan Graafland een onderzoek doen, afgelopen week kwam hij met zijn bevindingen. Opsplitsen van de euro - eerst een veelbesproken idee binnen de partij - blijkt geen serieuze optie. Maar Griekenland gecontroleerd uit de muntunie zetten wel. Is dat de oplossing? Past dat wel bij christelijk sociaal beleid, om een land maar aan zijn lot over te laten?
Hier aan tafel het panel van Deze Week - Willem Smouter, Gert-Jan Segers en Jan Hoek. Van harte welkom.

Deel deze uitzending: