Deze Week
Afbeelding van aflevering: Deze Week

Deze Week

Terugblik op de week. Een panel deskundigen bespreekt een onderwerp op het snijvlak van actualiteit en geloof.

Dit weekend begint het Europees Kampioenschap voetbal. Grote delen van Nederland kleuren oranje, de feestelijke eensgezindheid in het land verdrijft alle zorgen over de economische crisiseven naar de achtergrond. Maar rond het EK-voetbal spelen ook kwesties als mensenrechten, zwerfdieren die in Oekraine op grote schaal worden afgemaakt en sportverdwazing. Kun je onbevangen genieten van het voetbalspel? Of heb je als voetballiefhebber ook de plicht om je te verdiepen in de keerzijden van het EK?

En: de therapie die Different aanbiedt aan christelijke homo's wordt niet langer vergoed. Volgens minister Schippers is er geen sprake van een psychiatrische stoornis, en dus kunnen christelijke homo's het best gebruik maken van pastorale zorg die kerken bieden. Die stellingname leidde tot scherpe reacties uit christelijke hoek. De commissie gelijke behandeling gaat zich nu over de kwestie buigen. Is de houding van de minister terecht, of is hier inderdaad sprake van 'ongelijke behandeling'?

Het panel van Deze Week - Koert van Bekkum, Willem Smouter en Gert-Jan Segers - debatteren over beide onderwerpen. Gespreksleider: Embert Messelink.

Deel deze uitzending: