Nederland wordt steeds christelijker!
Afbeelding van aflevering: Nederland wordt steeds christelijker!

Nederland wordt steeds christelijker!

Nederland wordt steeds christelijker? Meer afkeer van geweld en meer beleefdheid? en SGP-vrouwen op de kieslijst of niet?

Een opvallend geluid na veel sombere berichten over secularisatie en ontkerkelijking: volgens de Hoofddorpse predikant Coen Wessel wordt onze samenleving steeds christelijker! Hij ziet een steeds grotere afkeer van geweld, mooie vormen van dienend leiderschap en een prettige beleefdheid naar klanten in steeds meer winkels. ,,Waarden van het christendom dringen steeds dieper door in onze samenleving, de samenleving verchristelijkt”, zegt Wessel. Een prettig positief geluid, maar heeft hij gelijk?

En: er blijkt toch weerstand binnen de achterban van de SGP over het vrouwenstandpunt. De SGP wil de reglementen zodanig aanpassen dat vrouwen in principe op de kieslijst kunnen komen. Tegelijk blijft het partijbestuur van mening dat er in de praktijk geen ruimte is voor gekozen SGP-vrouwen. Is de constructie waarvoor de partij wil kiezen, haalbaar en levensvatbaar?

Het panel van Deze Week – Anne Westerduin, Henk Medema en Gert-Jan Segers – gaat over beide onderwerpen in debat. Gespreksleider: Embert Messelink.


Deel deze uitzending: