Zijn de Nederlandse kerken laf geworden?
Afbeelding van aflevering: Zijn de Nederlandse kerken laf geworden?

Zijn de Nederlandse kerken laf geworden?

Is een fonds ter verdediging van vrijheid van christenen een goed plan? De stichting Tot Heil des Volks gaat hiervoor geld inzamelen. Dit en een debat over de nieuwe koning in Deze Week.

De stichting Tot Heil des Volks gaat geld inzamelen om juridisch te knokken voor de vrijheid van christelijke organisaties. Volgens de stichting wordt het orthodoxe christenen in ons land steeds moeilijker gemaakt hun geloof in vrijheid vorm te geven. En de kerken doen er niet veel aan, want die zijn 'laf geworden', zegt directeur Henk van Rhee. ,,Ik zie kerken vooral meebuigen met de tijdgeest.'' Is een fonds ter verdediging van vrijheid van christenen een goed plan? En proberen kerken inderdaad hun boodschap aan te passen op punten waar die in de ogen van de samenleving aanstoot geeft?
En: afgelopen woensdag werd het interview met onze aanstaande koning Willem-Alexander en zijn vrouw Maxima uitgezonden. Meer dan 5 miljoen mensen keken ernaar. Wat voor koning krijgen we straks? Is hij anders dan zijn moeder? Hoe moet het koningschap worden ingevuld in de 21ste eeuw?
Het panel van Deze Week - Anne Westerduin, Miranda Klaver en Arjan Lock - gaat over alle vragen in debat. Presentatie:Embert Messelink.

Deel deze uitzending: