Samen met moslims strijden tegen godslastering?
Afbeelding van aflevering: Samen met moslims strijden tegen godslastering?

Samen met moslims strijden tegen godslastering?

Vandaag een debat over strijd tegen godslastering en waarom neemt het aantal euthanasiegevallen in Nederland jaarlijks toe?

Samen met moslims strijden tegen godslastering?

 

Steeds vaker laten moslims van zich horen: verbied godslastering en belediging van religies. Afgelopen week was het deTurkse premier Erdogan die andere landen opriep wetten op te stellen tegen godslastering. In Nederland bestaat zo'n wettelijk verbod. Werkt het, is het zinnig, of moeten we er juist mee oppassen? En zouden christenen samen met moslims moeten strijden tegen godslastering?

Verder: meer dan 3500 mensen overleden vorig jaar door euthanasie. Dat aantal neemt al jaren toe, en niemand weet precies hoe dat komt. De Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde vindt dat de toetsing van alle euthanasiegevallen maar eens moet stoppen. De bestaande toetsingscommisies beoordelen euthanasie toch vrijwel altijd als zorgvuldig. Hoe is het hoge euthanasiecijfer te verklaren? En is het terecht om de toetsing nu af te schaffen?

 

Het panel van Deze Week - Koert van Bekkum, Jan Hoek en Gert-Jan Segers - gaat over beide onderwerpen in debat. Gespreksleider: Embert Messelink.

Deel deze uitzending: