Deze Week
Afbeelding van aflevering: Deze Week

Deze Week

Terugblik op de week. Een panel deskundigen bespreekt een onderwerp op het snijvlak van actualiteit en geloof.

In het Pinksterweekend trokken 55.000 christenen naar Opwekking. Gereformeerden en evangelischen troffen elkaar en trokken samen op om zich te laten inspireren door dezelfde sprekers. Het programma was opmerkelijk maatschappelijk gericht. Cabaretier Herman Boon tijdens Opwekking: ,,Het moet afgelopen zijn met middelmatig christendom. Een beetje preekjes aanhoren, wat een slap gedoe. We zijn geroepen de wereld te veranderen!’’ Is Opwekking de voorloper van een gezamenlijk beleefd geloof, dat zowel evangelisch als maatschappelijk relevant wil zijn?

In hetzelfde weekend verscheen een cd met ‘twijfelliederen’, een initiatief van de website goedgelovig.nl. Aanleiding voor de cd ‘Heer ik twijfel’ was een poging vorig jaar van Goedgelovig om enkele twijfelliederen in de evangelische Opwekkingsbundel te laten opnemen. ,,De Opwekkingsbundel staat vol met opgewekte prijs-de-Heer-liedjes, voel-je-goed-samenzangwijsjes en vreugdevolle dankoffertjes. Je krijgt de indruk dat het geloofsleven van de evangelische christen elke dag over rozen gaat en nauwelijks strijd en twijfel kent,” aldus Goedgelovig. De webcommunity wil met de twijfelliederen dus een statement maken. Is dat statement terecht, of niet?

Het panel van Deze Week – Arjan Lock, Jan Hoek en Gert-Jan Segers – gaan in gesprek over beide onderwerpen. Gespreksleider: Embert Messelink.

Deel deze uitzending: