Lessen van de zaak-Levensstroom
Afbeelding van aflevering: Lessen van de zaak-Levensstroom

Lessen van de zaak-Levensstroom

Jan Zijlstra en zijn zoon werden door de rechter uit het bestuur van de Levensstroom gemeente gezet. Welke consequenties kan dit hebben voor het gebedsgenezingswerk?

De rechter ontsloeg gebedsgenezer Jan Zijlstra en zijn zoon Richard afgelopen week uit het bestuur van de Levensstroomgemeente in Leiderdorp. Zijlstra noemt zichzelf ‘Apostolisch overziener’ van de gemeente, en vindt dat hij een doorslaggevende stem in het bestuur heeft. Maar de rechter ging daar niet in mee en oordeelde dat Zijlstra het bestuur moet verlaten. Is dit meer dan een arbeidsconflict? Waarom lopen kwesties rond leiderschap in (evangelische) gemeenten vaak zo hoog op? En welke consequenties kan dit hebben voor het gebedsgenezingswerk van Zijlstra?
En: het is van groot belang dat vrouwen worden toegelaten tot de ambten in de kerk. Want zo beantwoorden mannen en vrouwen samen beter het beeld van de drie-ene God. Dat is de kern van het proefschrift van de vrijgemaakt-gereformeerde theologe Almatine Leene. Hoe nieuw is deze zienswijze? En helpt het kerken om verder te komen met het gesprek over ‘de vrouw in het ambt’?

Het panel van Deze Week bestaat uit Koert van Bekkum, Willem Smouter en Gert-Jan Segers. Zij gaan over deze onderwerpen in debat. Gespreksleider: Embert Messelink.

Deel deze uitzending: