De 'duivelse strategie' van Boer zoekt Vrouw
Afbeelding van aflevering: De 'duivelse strategie' van Boer zoekt Vrouw

De 'duivelse strategie' van Boer zoekt Vrouw

,,Wekelijks worden 4 miljoen mensen gehersenspoeld in een duivelse strategie om het huwelijk te ondermijnen.'' Dat schreef Steef de Bruijn van het Reformatorisch Dagblad afgelopen week in zijn krant. Het ging over 'Boer zoekt Vrouw', het veelbekeken tv-programma op zondagavond, waarin dit jaar voor het eerst ook een homo-boer op zoek gaat naar een partner. Het gevolg van een stroom van woedende reacties en tweets. Bestaat het vermeende gevaar van 'Boer zoekt Vrouw'? En hoe communiceren christenen goed als het gaat om hun opvattingen over huwelijk en homoseksualiteit?

En: een week geleden vond de manifestatie 'Wij kiezen voor eenheid' plaats op het Malieveld in Den Haag. Ruim 3000 christenen kwamen bijeen om samen schuld te belijden voor kerkelijke verdeeldheid en uit te spreken dat ze elkaar de hand willen reiken. Helpt dit momentum? Is dit een belangrijk markeerpunt in het streven naar kerkelijke eenheid? Of zijn daarandere dingen voor nodig?

Het panel van Deze Week - Gert-Jan Segers, Koert van Bekkum en Jan Hoek - gaan in debat over deze onderwerpen. Gespreksleider: Embert Messelink.

Deel deze uitzending: