Een islamitisch pleeggezin voor Yunus?
Afbeelding van aflevering: Een islamitisch pleeggezin voor Yunus?

Een islamitisch pleeggezin voor Yunus?

Beroemd worden tegen wil en dank; het overkwam de turkse Yunus omdat hij opgevangen wordt in een lesbisch pleeggezin...en kan de economie wel weer gaan groeien?

Hij is beroemd geworden tegen wil en dank: de Turkse jongen Yunus kwam terecht in een pleeggezin bij een lesbisch stel in Den Haag. Zijn biologische ouders zijn daar niet gelukkig mee: ,,Hij zit een een totaal andere cultuur die niet strookt met onze normen en waarden.’’ In Turkije en Nederland ontstond de afgelopen week veel onrust over de zaak. Moet jeugdzorg rekening houden met geloof en cultuur bij het zoeken naar pleeggezinnen? Waarom is Turkije zo gericht op behoud van identiteit van Turken in het buitenland?
En: de overheid praat de mensen in de put door allerlei doemscenario’s en bezuinigingsdrift.  Maar zo slecht gaat het helemaal niet met onze economie. Als we weer wat meer gaan uitgeven in plaats van sparen, komt het best goed. Dat schrijft het Friesch Dagblad deze week. Maar kan de economie wel weer gaan groeien? Wat is de prijs die we daarvoor betalen? Geeft de financiële crisis niet aan dat het roer radicaal om moet?

Het panel van Deze Week – Anne Westerduin, Sjirk Kuijper en Gert-Jan Segers – gaan over beide onderwerpen in debat. Gespreksleider: Embert Messelink.

Deel deze uitzending: