Moet illegaliteit strafbaar worden?
Afbeelding van aflevering: Moet illegaliteit strafbaar worden?

Moet illegaliteit strafbaar worden?

Het staat in het regeerakkoord: het moet strafbaar worden als mensen illegaal in Nederland verblijven. De PvdA is verdeeld over. gaat de coalitie hier uit komen?

Het staat in het regeerakkoord: het moet strafbaar worden als mensen illegaal in Nederland verblijven. PvdA en VVD zijn het daarover eens. Maar binnen de PvdA stuit dat standpunt op grote weerstand. Komende zondag buigt de partij zich opnieuw over de kwestie. Moet illegaliteit strafbaar worden? Zou het echt helpen, of is het symboolwetgeving? Gaat de coalitie hier uitkomen?

En: een nieuw wetsvoorstel wil dat scholen homoseksuele leraren niet meer kunnen ontslaan. Nu kan dat nog wel, ondanks de huidige wet die regelt dat het niet mag om ‘het enkele feit’ dat een leraar homoseksueel is. Wat zal het gevolg zijn van de nieuwe wet? Kunnen christelijke scholen op dit punt straks nog hun eigen beleid voeren, of is dat verleden tijd?

Het panel van Deze Week – Miranda Klaver, Gert-Jan Segers en Willem Smouter – gaat over beide onderwerpen in debat. Gespreksleider: Embert Messelink.

Deel deze uitzending: