Kerk moet hechte gemeenschap zijn
Afbeelding van aflevering: Kerk moet hechte gemeenschap zijn

Kerk moet hechte gemeenschap zijn

Een kerk heeft pas echte uitstraling naar buiten, als je een echte gemeenschap vormt. Een stelling van Cors Visser, directeur van ForumC,

Een kerk heeft pas echte uitstraling naar buiten, als je een echte gemeenschap vormt. Een stelling van Cors Visser, directeur van ForumC, die deze week promoveerde op een onderzoek naar de betrokkenheid van evangelicale christenen bij de maatschappij: In de gunst bij het hele volk. Volgens Visser kunnen zelfs gesloten gemeenschappen voor de buitenwereld heel aantrekkelijk zijn. Is dat zo, of niet? Vanavond hebben we het over die vraag.

En: de tyfoon Haiyan verwoestte reusachtige delen van de Filipijnen. De trieste balans tot dusver is duizenden doden en vele tienduizenden ontheemden. Wat is de relatie tussen deze tyfoon en de opwarming van de aarde? Zijn wij als mensen schuldig aan dit ‘natuurgeweld’? Hoe betrokken voelen we ons bij deze en andere rampen?

Het panel van Deze Week – Miranda Klaver, Arjan Lock en Koert van Bekkum - gaat over beide onderwerpen in debat. Gespreksleider: Embert Messelink.

Deel deze uitzending: