Eeuwigheidsbesef: wat is dat ook alweer...?
Afbeelding van aflevering: Eeuwigheidsbesef: wat is dat ook alweer...?

Eeuwigheidsbesef: wat is dat ook alweer...?

Hebben we nog wel besef van de eeuwigheid of willen we alles hier en nu bereiken en realiseren? En: vice-premier Lodewijk Asscher wil dat alle nieuwkomers in Nederland een participatiecontract tekenen. Kan dat?Mag dat?

Moet ons leven koste wat het kost succesvol zijn? Of mag het ook mislukken? Theoloog Willem Maarten Dekker vraagt het zich af naar aanleiding van het recente Andries Radio Symposium 'Monnik of missionaris'. Hebben we nog wel besef van de eeuwigheid of willen we alles hier en nu bereiken en realiseren? Het antwoord van Dekker: ,,We hoeven hier op aarde niet zoveel klaar te spelen.'' Hebben we behoefte aan dat tegendraadse geluid? Legt Dekker de vinger op de zere plek?
En: vice-premier Lodewijk Asscher wil dat alle nieuwkomers in Nederland een participatiecontract tekenen, waarmee ze de Nederlandse grondrechten en rechtstaat onderschrijven. Is dit de manier om integratie verder te bevorderen? En kan het eigenlijk wel?
Het panel van Deze Week - Arjan Lock, Henk Medema en Willem Smouter - gaat over beide onderwerpen in debat. Gespreksleider: Embert Messelink.

Deel deze uitzending: