Danken voor de crisis?
Afbeelding van aflevering: Danken voor de crisis?

Danken voor de crisis?

Moeten we dankbaar zijn voor de crisis? En geldt dat ook voor iemand die zijn baan is verloren? En: Levensbeëindiging was ooit een uiterste optie waar een arts over kon beslissen. Wordt het nu een recht voor elk mens?

Komende week is het 'dankdag voor gewas en arbeid' in veel kerken. Volgens de Haagse predikant Maarten Groen een moment om te danken... voor de economische en financiële crisis! ,,De crisis is heilzaam. Ze leert ons dat we niet leven bij brood alleen. Ze leert ons stil te staan bij die andere waarden die we in onze samenleving wellicht vergeten zijn.'' Moeten we dankbaar zijn voor de crisis? En geldt dat ook voor iemand die zijn baan is verloren?
En: het debat over zelfbeschikkingsrecht en euthanasie is weer in volle gang. Minister Schippers van Volksgezondheid gaat onderzoek doen naar hulp bij levensbeëindiging. ,,Ik hoor van medici, patiënten en familieleden dat zij behoefte hebben aan meer mogelijkheden dan nu in de wet staan.'' Waar gaat dit onderzoek toe leiden? Levensbeëindiging was ooit een uiterste optie waar een arts over kon beslissen. Wordt het nu een recht voor elk mens?
Het panel van Deze Week - Gert-Jan Segers, Koert van Bekkum en Willem Smouter - gaan over beide onderwerpen in debat. Gespreksleider: Embert Messelink.

Deel deze uitzending: