Waarom zo verdeeld over Israël?
Afbeelding van aflevering: Waarom zo verdeeld over Israël?

Waarom zo verdeeld over Israël?

In Deze Week staat die vraag centraal. Hoe diep zit die verdeeldheid? Is de Bijbel niet duidelijk genoeg?

De staat Israël bestaat 65 jaar. De EO staat daar de komende maanden op verschillende manieren bij stil. Eind dit jaar is de afsluiting met een Andries Radio Symposium over de vraag: waarom zijn we zo verdeeld over Israël? In Deze Week staat die vraag nu al centraal. Hoe diep zit die verdeeldheid? Is de Bijbel niet duidelijk genoeg? En hoe komt het dat nieuwe generaties zich minder druk maken over Israël? Is dat winst of verlies?
En: afgelopen weekend verscheen de emancipatienota van staatssecretaris Jet Bussemaker. Haar opmerking dat vrouwen teveel teren op de financiën van hun partners, riep scherpe reacties op. Er was instemming, maar er kwam ook volop kritiek over de staatssecretaris heen. Moeten vrouwen alles op alles zetten om financieel zelfstandig te zijn? Of gaat Bussemaker echt te ver met haar oproep, en mogen mannen en vrouwen helemaal zelf uitmaken hoe ze werk en zorg verdelen?
Het panel van Deze Week – Anne Westerduin, Arjan Lock en Koert van Bekkum – gaat over beide onderwerpen in debat. Gespreksleider: Embert Messelink.

Deel deze uitzending: