Roeping van de kerk: monnik of missionaris?
Afbeelding van aflevering: Roeping van de kerk: monnik of missionaris?

Roeping van de kerk: monnik of missionaris?

Dinsdag 22 januari wordt het tweede Andries Radio Symposium gehouden met als thema: Monnik of Missionaris? Nu alvast een gesprek over dit onderwerp.

Komende dinsdag organiseert de EO het Andries Radio Symposium 'Monnik of Missionaris'. (zie www.eo.nl/andriesradiosymposium) Kan de kerk in deze tijd van krimp en secularisatie nog missionair zijn? Of maskeren kerken zo hun ware toestand? Is het juist tijd voor inkeer en besef van oordeel?
En: de kerk wordt overspoeld met leiderschapsmodellen die haaks staan op het evangelie. Die opvallende uitspraak komt uit de mond van Kees Boele, bestuursvoorzitter van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Boele promoveerde afgelopen week op zijn dissertatie 'Noordmans, de filosofie en christelijk leiderschap'. Hij waarschuwt theologen daarin voor het gevaar van filosofische beïnvloeding. Heeft Boele een punt? Is de kerk veel te vatbaar voor wereldse filosofieën, bijvoorbeeld als het gaat om leiderschap?
Het panel van Deze Week - Koert van Bekkum, Jan Hoek en Henk Medema - gaat over beide onderwerpen in debat. Gespreksleider: Embert Messelink.

Deel deze uitzending: