Het geheim van 'De navolging van Christus'
Afbeelding van aflevering: Het geheim van 'De navolging van Christus'

Het geheim van 'De navolging van Christus'

Is het winst dat met een glossy, die deze week verschijnt, het gedachtegoed van A Kempis opnieuw onder de aandacht wordt gebracht? En...waarom valt de opbrengst voor de actie voor Syrische vluchtelingen zo tegen?

Een van de meest eenvoudige, sober levende christenen krijgt dit weekend een eigen glossy: Thomas a Kempis, de schrijver van het wereldberoemde 'De navolging van Christus'. Wat is het geheim van dit boek? Waarom spreekt het nog altijd zoveel mensen aan? Is het winst dat met deze glossy het gedachtegoed van A Kempis opnieuw onder de aandacht wordt gebracht?
En: de samenwerkende hulporganisaties voeren actie voor Syrie. Maar de inkomsten vallen vergeleken bij eerdere acties tegen, terwijl de verhalen van vluchtelingen schrijnend zijn. Wat is er aan de hand? Boeit het conflict ons niet, ondanks de langdurige media-aandacht? Of 'werkt' het gewoon niet meer, zo'n tv-actie?
Het panel van Deze Week - Sjirk Kuijper, Gert-Jan Segers en Koert van Bekkum - gaan in debat over beide onderwerpen.Gespreksleider: Embert Messelink.

Deel deze uitzending: