'Losers' op de kansel
Afbeelding van aflevering: 'Losers' op de kansel

'Losers' op de kansel

In de maatschappij draait het om prestatie, meedoen, participeren. En als je dat niet meer kunt of als dat je wordt ontzegd, ben je zomaar een 'loser'. Drie ervaringsdeskundigen op dit gebied deden hun verhaal.....

Heb je publiekelijk zware fouten gemaakt, lijd je onder depressies of heb je gehandicapt leven op aarde gezet, reken dan niet op al te veel mededogen in onze samenleving. Want in de maatschappij draait het om prestatie, meedoen, participeren. En als je dat niet meer kunt of als dat je wordt ontzegd, ben je zomaar een 'loser'.
Maar drie van hen stonden recent op de kansel in Amsterdam om het volk toe te spreken over hun ervaringen: de 'preek van de loser'. Diederik Stapel, voormalig hoogleraar die fraudeerde met onderzoeksgegevens, journalist en schrijver Annemarie Haverkamp, die een ernstig gehandicapte zoon ter wereld bracht en hoogleraar moderne letterkunde Maarten van Buuren, die zijn zelfbeeld in duigen zag vallen door depressiviteit.
Sjirk Kuijper, Gert-Jan Segers en Koert van Bekkum houden in deze uitzending van Deze Week een klassieke preekbespreking naar aanleiding van de drie preken. Gespreksleider: Embert Messelink.

Deel deze uitzending: