Geloven: eerst genade, dan waarheid?
Afbeelding van aflevering: Geloven: eerst genade, dan waarheid?

Geloven: eerst genade, dan waarheid?

Eerst genade, dan waarheid! Met die uitspraak kwam de Amerikaanse predikant Judah Smith (predikant van Justin Bieber) pas in het nieuws. Een gesprek hierover in Deze Week.

Eerst genade, dan waarheid! Met die uitspraak kwam de Amerikaanse predikant Judah Smith pas in het nieuws. Hij is bekend als predikant van de wereldwijd bekende zanger Justin Bieber. Volgens Smith hebben kerken vaak een negatief imago omdat ze de waarheid (normen) op de eerste plaats stellen. Maar Jezus is allereerst: genade. Smith zegt: preek eenvoudig de boodschap van Jezus’ voltooide werk aan het kruis. ,,We hoeven niet bang te zijn dat mensen gaan zondigen als onze boodschap te vol van liefde en genade is. De realiteit is dat mensen hoe dan ook zondigen. En de remedie is niet: stevig de waarheid prediken.’’


En: het CDA komt in een nieuwe studie met een lijst aanbevelingen over religie in de samenleving: sluit religie niet op in het privedomein, de overheid moet het gesprek aangaan met godsdiensten en levensbeschouwelijke stromingen, en mag met de ene religie best anders omgaan dan met de andere.


Het panel van Deze Week – Jan Hoek, Henk Medema en Willem Smouter – gaat over beide onderwerpen in debat. Gespreksleider: Embert Messelink.

Deel deze uitzending: