Waar was God in 2012?
Afbeelding van aflevering: Waar was God in 2012?

Waar was God in 2012?

Internationaal gezien speelden er in 2012 grote kwesties. En ook in eigen land was het moeilijk voor de kerken en de christelijke politiek.

Het afgelopen jaar was het jaar waarin de christelijke politiek het moeilijk had. Het CDA maakte een historische duikeling. Het was het jaar waarin op het christelijke erf werd gesproken over het einde van het cultuurchristendom, over secularisatie, over voortgaande ontzuiling en leegloop van de kerken. Maar er was ook volop aandacht voor nieuwe initiatieven: nieuwe vormen van kerkelijke gemeenschap, hernieuwd missionair en diaconaal bewustzijn. Er doken termen op als ‘wending naar de kerk’, maar ook ‘een tijd van Gods oordeel’.
Internationaal gezien speelden er in 2012 grote kwesties: de burgeroorlog in Syrië heeft intussen aan tienduizenden mensen het leven gekost. De onrust in Egypte stak de afgelopen maanden opnieuw de kop op, en in het doorgaans rustige Europa woedde de eurocrisis, met Griekenland in het middelpunt van de belangstelling.

Tegen de achtergrond van al die gebeurtenissen praat het panel van Deze Week – Miranda Klaver, Gert-Jan Segers en Koert van Bekkum over de vraag: waar was God in 2012? Gespreksleider: Embert Messelink.

Deel deze uitzending: