Deze Week stopt - en krijgt een herstart
Afbeelding van aflevering: Deze Week stopt - en krijgt een herstart

Deze Week stopt - en krijgt een herstart

Op 8 september 1979 presenteerde Ad de Boer de allereerste uitzending van het debatprogramma Deze Week. In het nieuwe radio 5-programma EO Door de Week gaat Embert Messelink op vrijdagavond tussen 20.00 en 21.00 uur een forumdebat leiden.

Op 8 september 1979 presenteerde Ad de Boer de allereerste uitzending van het debatprogramma Deze Week. Een wekelijks radioprogramma waarin christelijke opinieleiders in debat gaan over ontwikkelingen in kerk en samenleving. Het programma verwierf al snel grote bekendheid in christelijk Nederland, vele tienduizenden mensen stemden zaterdagavond af op radio 5 om de meningen te horen van mensen als Willem Ouweneel, Eimert van Middelkoop, Jan van der Graaf en anderen. Het programma werd een aantal keren vernieuwd: nieuwe panelleden traden aan, Ad de Boer werd opgevolgd door Andries Knevel en later nam Embert Messelink de presentatie over.

Vanaf 1 januari 2014 stopt Deze Week. Op het huidige tijdstip op de zaterdagavond gaat de EO een interviewprogramma uitzenden. Maar: het debat blijft behouden! In het nieuwe radio 5-programma EO Door de Week gaat Embert Messelink op vrijdagavond tussen 20.00 en 21.00 uur een forumdebat leiden. De huidige panelleden verhuizen mee, en zullen geregeld worden aangevuld met anderen.

In deze allerlaatste Deze Week blikken de drie presentatoren – Ad de Boer, Andries Knevel en Embert Messelink – terug op de vele debatten die werden gevoerd. Die debatten zijn in de loop van de jaren van karakter veranderd. Wat zegt dat over de veranderingen in christelijk Nederland? En wat is de rol van de EO vandaag de dag als het gaat om opinievorming?

Deze laatste Deze Week mag u niet missen! Gespreksleider in dit gesprek is een van de vaste panelleden: Sjirk Kuijper, hoofdredacteur van het Nederlands Dagblad.

Deel deze uitzending: