START ISRAEL 65 BIJ DE EO
Afbeelding van aflevering: START ISRAEL 65 BIJ DE EO

START ISRAEL 65 BIJ DE EO

In Door de Wereld van vanavond nieuws over een groots EO-project en het antwoord op de vraag waarom wij als Nederlanders zo graag Amerikaanse theologische en andere christelijke boeken lezen. Hébben wij geen Tim Keller of zo?

Israël viert 65-jarig jubileum - en de EO ook!

 Behalve allerlei alarmerend nieuws uit Boston, was deze week om nog een reden opmerkelijk: de Staat Israël stond volgens de Joodse kalender stil bij de 65ste verjaardag van het land. In onze kalender is het pas op 14 mei zo ver.

Al een paar maanden geleden staken verschillende mensen hier bij de EO de koppen bij elkaar om dit jubileum niet ongemerkt voorbij te laten gaan. Israël zegt ons iets over de trouw van de God van Israël en wij zijn als gelovigen uit de volken als takken geënt op de oude, edele stam. Onze directeur schreef in Visie 'met al zijn vezels aan Israël verbonden te zijn.

Nou, reden genoeg om er 'iets mee te gaan doen', zoals dat heet. En deze week was het zo ver: dinsdag was het in Israël Onafhankelijkheidsdag, donderdag ging in Amsterdam een film in première die de start van het EO-project ISRAEL 65 markeerde. En, dat zal u niet verbazen, Door de Wereld was er bij...

 

BEKIJK DE PROMO-VIDEO OVER ISRAEL 65 BIJ DE EO ! (KLIK HIER)

De EO gaat op allerlei manieren aandacht schenken aan het 65-jarig bestaan van de Staat Israël. Een voorproefje van die programma's en andere activiteiten treft u aan in dit filmpje.

Amerikaanse christelijke auteur populair in Nederland

 

Tim Keller, wie heeft er geen boek van die man in de kast staan? Markante witte kaften met alleen gekleurde letters erop. Het zijn de uitgaven van Uitgeverij Van Wijnen uit Franeker. Hoe kwamen zij deze bestsellerauteur op het spoor? Zijn er meer Kellers? En waarom vinden wij Nederlanders die boeken zo goed en belangrijk? Daarover een gesprek met uitgever Dingeman van Wijnen...

Deel deze uitzending: