ER KOMT WEER EEN SYNODE!
Afbeelding van aflevering: ER KOMT WEER EEN SYNODE!

ER KOMT WEER EEN SYNODE!

In deze uitzending gaan we net als vorige week naar Frankrijk en de organisator van de Nationale Synode 2013 gaat vertellen waarom er weer een synode aankomt.

NATIONALE SYNODE 2013

De Nationale Synode. Dat doet ons meteen denken aan die roemrijke kerkvergadering uit 1618. Maar ook een grote bijeenkomst van allerlei protestantse christenen in 2010 droeg die naam.

Het was een eerste opmaat naar meer contact en een beter verstaan van elkaars geloofsopvattingen. Echter, 2010 was een eerste editie: dit jaar wordt er weer een gehouden, ook in Dordrecht. En weer is ds. Gerrit de Fijter de grote aanjager.

Maar zitten we wel te wachten op weer een synode?

GOD IN FRANKRIJK: GOD TELT ZIJN SCHAPEN HIER EEN VOOR EEN

Vorige week nam Door de Wereld u voor de eerste keer mee naar Frankrijk. Het is het land waar we graag op vakantie gaan, met prachtig kerkelijk erfgoed. Maar dat erfgoed staat leeg. Frankrijk is zeer grondig geseculariseerd.

Net als vorige week praat André Diepenbroek met baptistenpredikant en pionier dr. Evert van de Poll over hoe hij met zijn vrouw aan de slag gingen in het zuiden van Frankrijk. Is er hoop voor Frankrijk?

Deel deze uitzending: