MET JE TROUWRING BETALEN VOOR JE VLUCHT
Afbeelding van aflevering: MET JE TROUWRING BETALEN VOOR JE VLUCHT

MET JE TROUWRING BETALEN VOOR JE VLUCHT

Syrische vluchtelingen hebben er alles voor over om maar weg te komen uit de oorlog. Lege parochiekerk krijgt nieuw leven als godshuis voor Eritreeërs. En zakenman schrijft Bijbels managementboek.

Door de Wereld besteedt regelmatig aandacht aan christenen die in de knel zitten. Met name het Midden-Oosten eist veel aandacht op, de laatste tijd. In deze aflevering van Door de Wereld reizen we mee naar Libanon, een land wat nog redelijk in de luwte ligt en waar christenen een machtsfactor zijn. De vraag is: hoe lang nog? En hoe is het met de vele Syrische vluchtelingen, waaronder veel christenen?

Joël Voordewind in Libanon

In Syrië heerst inmiddels totale chaos. Mensen hebben er alles voor over om weg te komen uit dat ineenstortende land. Taxichauffeurs vragen wel 500 dollar voor een rit van Syrië naar het vrije en redelijk rustige Libanon. Als je niets meer hebt, betaal je dan met je trouwring...
CU-Kamerlid Joël Voordewind was vorige week in Libanon op reis om de vluchtelingen te bezoeken. Daarmee wil hij ook aandacht vragen voor de benarde positie van christenen in het gebied. In Door de Wereld vertelt hij over de reis en hoe hij een helpende hand wil bieden.

Gaza-Wake

Afgelopen woensdag werd in de Keizersgrachtkerk in Amsterdam een Gaza-wake gehouden, mede op initiatief van Janneke Stegeman. Door de Wereld sprak met dominee Gerhard Scholte, de predikant van de Keizersgrachtkerk, over het hoe en waarom...

Een onalledaags managementboek

Iedereen kent de snelle wereld van de managers: de maatpakken, de kekke auto's en de goeroe's die volle zalen trekken met hun duur betaalde lezingen. Heel regelmatig schrijft zo'n manger een boek, wat ook weer vaak zijn eigen succesverhaal bevat. Johan Koskamp is ondernemer in de autobranche en schreef ook zo'n boek. Hoewel... het blijkt om een Bijbels managementboek te gaan!

Deel deze uitzending: