Christenen in Nigeria weerloos
Afbeelding van aflevering: Christenen in Nigeria weerloos

Christenen in Nigeria weerloos

Een nieuw seizoen van Door de Wereld is begonnen. In het radio-deel van ons cross-mediale programma aandacht voor het lijden van de christenen in Nigeria.

Door de Wereld en Nederland Helpt slaan deze eerste avond van het nieuwe RTV-seizoen de handen ineen om de benarde christenen in Nigeria te helpen.

Een aantal weken geleden bezocht Richard Groenenboom het olierijke land in West-Afrika. Behalve olie, heeft Nigeria een slepend conflict tussen extremistische moslims en de christelijke minderheid in de noordelijke helft van het land.

Richard bezocht met de voorganger die de ramp overleefde de kerk waar in januari dit jaar terroristen hun geweren leegschoten in een volle kerk tijdens een dienst. De ramp staat model voor een hele serie van dit soort aanslagen.

De fanatieke moslims, verenigd in hun organisatie Boko Haram, hebben een tweeledig doel. Eerst moet Noord-Nigeria gezuiverd worden van christenen. En daarna het héle land...

Hoe stem je als Christen?

Het is de tijd van de stemwijzers, de peilingen en de verkiezingsdebatten. Veel christelijke instellingen proberen de kiezer te adviseren en (soms) te sturen in zijn of haar keuze. Ook het EO Magazine besteed aandacht aan de komende verkiezingen - met een stemwijzer en een advies van niemand minder dan Andries Knevel!

Naar het EO-magazine

Deel deze uitzending: