DE PASSIE VAN HELMOND
Afbeelding van aflevering: DE PASSIE VAN HELMOND

DE PASSIE VAN HELMOND

Een bijzondere aflevering van Door de Wereld op Stille Zaterdagavond. Net als voorgaande jaren staat deze uitzending in het teken van het sterven van Christus en dat doen we ook nu in het voetspoor van Bach...

Bijzonder Passieproject in Nederland en Israël

Voor veel mensen begint het stilstaan bij het lijden en sterven van Jezus ieder jaar met de klanken van de Mattheüs Passie van Bach. De twee grote passiestukken van Bach, de Johannes en de Matthäus Passion, blijken elk jaar tot de verbeelding en ook het hart van heel veel mensen te spreken.

Voor velen van ons zijn dit muziekstukken die passen in een religieuze omgeving: in een kerk uitgevoerd door kerkkoren en christelijke muzikanten. Maar we moeten wel beseffen dat het merendeel van deze uitvoeringen in een seculiere 'setting' plaatsvindt. Door de Wereld vroeg zich af: wat gebeurt er dan? Wat vinden mensen van het lijdensverhaal? Ineens zit een concertzaal vol mensen te luisteren naar het Evangelie - en wat brengt dat dan teweeg?

Door de Wereld ging voor deze uitzending op zoek naar zo'n concert en ik belandde in een heel veelzijdig passieproject in Helmond. Het bleek daar niet alleen te gaan om een concert, maar ook om een schoolproject op een openbare middelbare scholengemeenschap. En of dat niet genoeg was: er kwam samenwerking met Israël, waarbij koorleden uit Helmond de Johannes Passion meezongen in Israël!


 

 

Meer informatie

Bekijk de website van het Passieproject:

www.lambertusconcerten.nl

Deel deze uitzending: