ONTVANGEN VERLOSSING DOORGEVEN
Afbeelding van aflevering: ONTVANGEN VERLOSSING DOORGEVEN

ONTVANGEN VERLOSSING DOORGEVEN

Lana Muallem kon vergeven na traumatisch verleden. En helpt daarmee Syrische vluchtelingen.

MEDEDELING OVER DE AUDIO

Door een technisch probleem wordt de audio-stream van 'Door de Wereld' en 'Israël op 5' op verschillende internetpagina's aangeboden. Daarom bieden wij u de uitzending als één geheel hieronder aan!

BELUISTER HIER DE GECOMBINEERDE AUDIO VAN 'DOOR DE WERELD' EN 'ISRAËL OP 5':

LANA GEEFT DE GENEZENDE WERKING VAN VERGEVING DOOR

Lana Muallem is christen en woont met haar gezin in Amman, de hoofdstad van Jordanië. Op de foto hierboven poseert ze met haar dochtertje. Ze werkt voor een christelijke hulporganisatie, Arab Woman Today, die zich inzet voor gevluchte Syrische vrouwen en hun kinderen. Waarom doet ze dit werk? Waarom zou zij zich het lot van deze moslimvrouwen aantrekken? Collega Matthea Vrij vertelt in dit tweede deel van haar tweeluik over de Syrische vluchtelingen in Jordanië het verhaal van Lana. Na een dubbel trauma kon zij met Gods hulp tóch vergeven. En de helende werking die dat op haar ziel had, probeert ze uit te stralen naar de vluchtelingen die haar workshops bezoeken...


Dit is het tweede deel wat Matthea Vrij bracht aan het werk onder vluchtelingen van Arab Woman Today. Vorige week was het eerste deel te beluisteren. Die uitzending, foto's en verdere informatie over wat u kunt betekenen in deze vluchtelingencrisis kunt u vinden bij de uitzending van vorige week [klik hier]. 


IN BEELD: HET VERHAAL VAN LANA

In het kader van haar reportagereis met ZOA, bracht EO-collega Matthea Vrij een bezoek aan het sociale werk van Arab Woman Today. Lana Muallem is de coördinator en hulpverlener van het project om Syrische vrouwen te helpen bij hun traumaverwerking. Haar persoonlijke verhaal maakte diepe indruk op Matthea. Daarom staat Lana in dit tweede deel van het tweeluik over Jordanië centraal. Als u op de foto's klikt, krijgt u een vergroting te zien!


VOOR WIE WIL HELPEN...

De Nederlandse hulporganisatie ZOA helpt de Syrische vluchtelingen en steunt ook Arab Woman Today wat de vluchtelingen helpt bij traumaverwerking. Hieronder treft u de internet-links naar de websites van beide organisaties.

Deel deze uitzending: