GOD IN DE LAGE LANDEN - SERIE 4!
Afbeelding van aflevering: GOD IN DE LAGE LANDEN - SERIE 4!

GOD IN DE LAGE LANDEN - SERIE 4!

Voor de vaste luisteraars van de zaterdagavond van de EO, zal het geen verrassing zijn: de vierde radioserie 'God in de Lage Landen' gaat van start! Dit jaar is het thema actueel: 200 jaar Koninkrijk der Nederlanden.  

BELUISTER HIER DE AUDIO VAN DE GEHELE EERSTE AFLEVERING VAN 'GOD IN DE LAGE LANDEN':

GOD, ORANJE EN DE LAGE LANDEN

Op het tijdstip dat 'Door de Wereld' en 'Israël op 5' werden uitgezonden, wordt vanavond de eerste aflevering uitgezonden van de vierde serie 'God in de Lage Landen'. Als u regelmatig inschakelt op Radio 5 op zaterdagavond, kent u het ritme inmiddels. In de zomermaanden nemen André Diepenbroek en Joop van der Elst u mee in de serie 'Sporen van God', op zoek naar de erfenis van het christendom in onze Lage Landen. Rond de jaarwisseling is het de tijd voor 'God in de Lage Landen', een serie die de christelijke achtergrond schetst van menig gebruik of verschijnsel in onze samenleving.

Zo ook dit jaar: 200 jaar Koninkrijk der Nederlanden. Joop en André doen een poging die gevleugelde uitspraak uit het verleden - God, Nederland en Oranje - op waarde te schatten...


EXTRA AUDIO: GESPREK MET MENNO DE BRUYNE OVER HET BESTUUR VAN GOD, HET GEBRUIK VAN GEWELD EN DE ROL VAN DE KONING...


EXTRA: BEELDVERSLAG VAN DE LANDING 'WILLEM I' IN SCHEVENINGEN

Beeldimpressie van de nagespeelde landing van 'koning Willem I' op zaterdag 30 november 2013. Als u op de afbeeldingen klikt, krijgt u een vergroting te zien!


EXTRA: BEELDVERSLAG VAN DE WANDELING DOOR DEN HAAG MET MENNO DE BRUYNE (SGP)

Beeldimpressie van de wandeling door historisch Den Haag met SGP-voorlichter en kenner van het koninklijk huis Menno de Bruyne. Als u op de afbeeldingen klikt, krijgt u een vergroting te zien!


EXTRA: MEER INFORMATIE OVER 200 JAAR KONINKRIJK DER NEDERLANDEN

Meer informatie over de viering van 200 jaar koninkrijk is te vinden op de website van het Nationaal Comité 200 Jaar Koninkrijk [KLIK HIER]. Daar is ook de agenda te vinden met daarop alle belangrijke evenementen en tentoonstellingen rond het thema die de komende twee jaar gehouden zullen worden.

De nagespeelde landing van 'koning Willem I', gespeeld door acteur Huub Stapel, is integraal uitgezonden door de NOS. De uitzending is terug te zien op de website van NPO Uitzending Gemist [KLIK HIER].

Deel deze uitzending: