HULP BIJ HET BIDDEN
Afbeelding van aflevering: HULP BIJ HET BIDDEN

HULP BIJ HET BIDDEN

Bidden is belangrijk en tegelijk wordt het ook als moeilijk ervaren door christenen. Een 'bid-boek' voor de Adventstijd biedt houvast...

BELUISTER HIER DE AUDIO VAN DE GECOMBINEERDE UITZENDING VAN 'DOOR DE WERELD' EN 'ISRAEL OP 5'

BIDDEND NAAR ZIJN KOMST TOELEVEN

'Bid, luister, leef'. Het is de titel van een klein boekje wat net is verschenen en het heeft als ondertitel 'de Adventstijd'. Eigenlijk gaat het vooral over bidden. Het is nu eens niet een dagboek, of een dichtbundel, maar een gebedenboek. Tal van gebeden die met Advent te maken hebben, uit de hele kerkgeschiedenis, zijn bij elkaar gezet door Rick Timmermans en Heleen Dekens. Het doel is mensen woorden te geven om te bidden.

Dat leek ons een mooi streven en daarom gaan wij dat ook doen: bidden in de uitzending. We nemen het gebed, de liturgische afdeling van 7 december uit het boekje en gaan aan de slag. Onderwijl praten we over het doel van Adventsbidden...

EXTRA: AUDIO VAN HET GEHELE INTERVIEW MET RICK TIMMERMANS EN HELEEN DEKENS


BOEKGEGEVENS 'BID, LUISTER, LEEF - DE ADVENTSTIJD'

Voor christenen over de hele wereld staat advent al eeuwen in het teken van hoop en blijde verwachting. 

In deze speciale uitgave van het boek Bid, luister, leef staat de adventstijd centraal. Het boek zal je van de eerste adventszondag tot het kerstfeest helpen met wachten op de komst van Jezus. Voor alle dagen is er een ochtendgebed en voor elke week een vespers, die je bijvoorbeeld met je gezin of met je kerk kunt bidden. 

Met Bid, luister, leef hebben Rick Timmermans en Heleen Dekens duizenden mensen weten te boeien met deze nieuwe vorm van liturgisch bidden.

Titel: Bid, luister, leef - de adventstijd

ISBN:9789058040855

Prijs: € 7,50

Deel deze uitzending: