AAN HET STUUR VAN HET BIJBELVERTAALWERK
Afbeelding van aflevering: AAN HET STUUR VAN HET BIJBELVERTAALWERK

AAN HET STUUR VAN HET BIJBELVERTAALWERK

Hoe coördineer je wereldwijd het Bijbelvertaalwerk? Israël onder vuur. En in Amersfoort steekt de kerk de hand in eigen boezem.

Door de Wereld maakt vanavond zijn naam waar: wereldwijd Bijbelvertaalwerk staat centraal. Door de wereld gaat het Woord... Israël vergeten wij ook niet onder de aandacht te brengen. En in Amersfoort wordt de schuld van de secularisatie dichtbij huis gezocht...

Stuurlui van het Bijbelvertaalwerk

Overal in de wereld wordt Gods Woord vertaald. Maar wie zorgt er voor dat al die Bijbelstichtingen elkaar niet voor de voeten rijden? Er is een organisatie die dat allemaal regelt, met een directie van acht leden. Drie ervan zijn Nederlander. Door de Wereld slaagde erin twee van hen op Schiphol te spreken te krijgen.

De storm steekt op?

Het Reformatorisch Dagblad belegde een symposiumavond in Amersfoort over de verdergaande secularisatie die zichtbaar wordt in de wetgeving en in de intenties van het nieuwe kabinet. Titel: De storm steekt op.

Israël onder vuur

En Israël is deze week weer volop in het nieuws gekomen. De voortdurende rakettenregen leidde tot een tegenaanval. Een gesprek met dr. Elisheva Ronen die woont en werkt naast de Gazastrook. En Christenen voor Israël past de collecte op de Tzahal-concertenreeks aan. Sara van Oordt geeft toelichting.


Deel deze uitzending: