MACHTELOOS TOEZIEN?
Afbeelding van aflevering: MACHTELOOS TOEZIEN?

MACHTELOOS TOEZIEN?

Joël Voordewind over christelijke stad in Syrië die in handen van extreme moslimmilitie viel. Vrienden van De Hoop fietsen 1200 kilometer om Nederland. En in 'Israël op 5' een gesprek over de vraag wat de kerk kan leren van messiasbelijdende Joden...

BELUISTER HIER DE GECOMBINEERDE UITZENDING VAN 'DOOR DE WERELD' EN 'ISRAËL OP 5':

Door een technisch probleem wordt de audio-stream van 'Door de Wereld' en 'Israël op 5' op verschillende internetpagina's aangeboden. Daarom bieden wij u de uitzending als één geheel hierboven aan!

KAN EEN NEDERLANDS POLITICUS DE CHRISTENEN IN SYRIË HELPEN?

Deze week viel de oude christelijke stad Maaloula in handen van Syrische rebellen. Het waren niet zomaar rebellen; het ging om de extreme jihad-rebellen van Al-Nusra. Eerst bleef het rustig in de stad, maar korte tijd later kwamen berichten binnen over geweld tegen christenen en kerken. CU-Kamerlid Joël Voordewind strijdt al jarenlang voor de rechten van de christenen in het Midden-Oosten. Kan hij meer doen dan handenwringend toezien?

FIETSEN OM DE KLINIEKEN VAN 'DE HOOP' OPEN TE HOUDEN

Negentien teams fietsten gesponsord 1200 kilometer om Nederland heen. Een estafette die dag en nacht doorging. Ruim vier ton leverde de actie van Stichting Vrienden van De Hoop op! 'Cycle for Hope' zorgde ervoor dat de klinieken van 'De Hoop' open kunnen blijven. In Door de Wereld een impressie...


EXTRA: NIEUWS OVER CHRISTELIJK MAALOULA

Lees en bekijk nieuws over de lotgevallen van de christelijke stad Maaloula in Syrië:

Een uitgebreid artikel van de BBC (Engelstalig) met twee video's over de gevechten in Maaloula [klik hier].

Artikel over geweld tegen christenen in Maaloula op de website van Omroep RKK [klik hier].

Overzicht van de gebeurtenissen in Maaloula op de website van het RD [klik hier].


EXTRA: FOTO-IMPRESSIE VAN CYCLE FOR HOPE

Beeldverslag van de finish van de fietsactie van Stichting Vrienden van De Hoop in het Limburgse Cadier en Keer. Voor alle afbeeldingen op deze pagina geldt dat als u op de afbeeldingen klikt, u een vergroting te zien krijgt!

 
 

Deel deze uitzending: