VERHAAL VAN TWEE STEDEN
Afbeelding van aflevering: VERHAAL VAN TWEE STEDEN

VERHAAL VAN TWEE STEDEN

U maakt vanavond kennis met een dirigent die 40 jaar zijn ambacht uitoefende en Nederland probeert te bereiken met een bijzonder muziekstuk over het aardse en hemelse Jeruzalem. En over Jeruzalem gesproken: collega David Kamsteeg neemt ons vanavond mee naar de grens tussen Israël en Syrië...

BELUISTER HIER DE GEHELE UITZENDING VAN 'DOOR DE WERELD' EN 'ISRAËL OP 5'

JEZUS' PASSIE VERBONDEN MET DE BRUILOFT VAN HET LAM

Veertig jaar werkte hij in zijn ambacht: koor- en orkestdirigent. En 15 jaar daarvan stonden in het teken van een bijzonder muziekstuk uit Australië: de Jerusalem Passion. Bij dat 'passion' denken wij in Nederland meteen aan passie en Pasen, aan de Matthaeus Passion.

Dit stuk gaat weliswaar over het lijden van Jezus, maar het is eigenlijk een mix tussen een oratorium en een musical. Een stuk over twee steden: het aardse en het hemelse Jeruzalem. Dirigent Hans Matla vertelt, zittend op de kruk van zijn vleugel...


EXTRA: HET GEHELE INTERVIEW MET DIRIGENT HANS MATLA MET MUZIEKFRAGMENT VAN HET SLOTKOOR!


VIDEO: BEKIJK EEN COMPILATIEVIDEO VAN DE JERUSALEM PASSION 2010...

Bekijk hier een compilatie van de Jerusalem Passion uit 2010, die werd uitgevoerd in De Doelen in Rotterdam.

De compilatie staat op de website van Stichting Jerusalem Passion [klik hier].


IN BEELD: THUIS ACHTER DE VLEUGEL EN IN DE ZAAL VAN HET JUBILEUMCONCERT

Dirigent Hans Matla thuis achter de vleugel tijdens het interview voor Door de Wereld. Ook een beeldimpressie van het jubileumconcert in de Haagse Anton Philipshal, waarbij Matla's werk voor de Jerusalem Passion werd bekroond met een lintje.

Als u op de foto's klikt, krijgt u een vergroting te zien!

 

TIP: BESTEL DE DVD VAN HET JUBILEUMCONCERT HIER!

Voor wie nieuwsgierig is geworden naar het jubileumconcert van de 'Jerusalem Passion', kan hier de DVD bestellen [klik hier]. Meer informatie is te vinden op de website van de Stichting Jerusalem Passion [klik hier].

Deel deze uitzending: