ILLEGALE STATENBIJBEL UIT AMSTERDAM
Afbeelding van aflevering: ILLEGALE STATENBIJBEL UIT AMSTERDAM

ILLEGALE STATENBIJBEL UIT AMSTERDAM

In Amsterdam ziet een (deel van) een illegale Statenbijbel opnieuw het licht. En Matthea Vrij was in Syrië bij de christenen.

In deze aflevering van Door de Wereld op Radio 5 aandacht voor een Statenbijbel uit 1643 die er nooit had mogen zijn. Ter gelegenheid van 375 jaar Statenvertaling zag een bijzonder boek hierover het licht. 
En EO-verslaggever Matthea Vrij bezocht het oosten van het door burgeroorlog geteisterde Syrië. Ze trof er relatieve rust aan...

Verboden Bijbel uit de 17e eeuw

In het jaar 1643 zag een Statenbijbel met prenten het licht in Amsterdam. Niets bijzonders, op het eerste gezicht. Het tegendeel is echter waar: deze Bijbel was een illegale roofdruk in de hoofdstad, die bovendien vol zat met Roomse prenten. Donderdag verscheen een prentenboek over deze Bijbel en Door de Wereld was daar bij...

Koerden en christenen leven samen in Oost-Syrië

Syrië is een land wat in onvoorstelbaar geweld verkeert, waarvan niemand de uitkomst kan voorspellen. Het is echter ook een heel groot land en EO-verslaggever Matthea Vrij passeerde illegaal de Syrische grens vanuit Irak en maakte een reis door het oosten van Syrië, op zoek naar de christenen. Hoe beleven zij deze overgang van oud regime naar nieuwe tijd?

Deel deze uitzending: