Een nieuwe termijn op de bres
Afbeelding van aflevering: Een nieuwe termijn op de bres

Een nieuwe termijn op de bres

CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt met voorkeurstemmen opnieuw op de bres voor christenen in de knel. En hoe een internet-yup alles weggaf en pelgrim werd.

Grote thema's teruggebracht tot persoonlijke proporties in Door de Wereld Radio. Twee mannen vertellen hun verhaal - het ene gaat over pelgrim zijn, het andere over de strijd voor geloofsgenoten.

Christenvervolging blijkt thema voor herverkiezing

Hij stond niet meer op een verkiesbare plaats op de CDA-lijst. Maar uitgerekend het thema christenvervolging leverde Kamerlid Pieter Omtzigt veel voorkeurstemmen op. Hij veroverde op eigen kracht een stoel in de Tweede Kamer. Met een nieuw boek onder de arm gaat hij zich opnieuw inzetten voor christenen in de knel - en met name die in het klooster Mor Gabriël in Turijke...

Van veel nullen naar nul

Edgar Neo was inernet-ondernemer - en een succesvolle. Zo ergens in de jaren '90 van de vorige eeuw hoefde hij eigenlijk niet meer te werken. Maar Taizé aan de Maas zette twee jaar geleden een streep door die wereld: hij gaf alles weg. Van veel nullen op de bankrekening naar nul. Edgar leeft sindsdien als pelgrim en is nu een van de leidende figuren bij Occupy in Den Haag. Op het Malieveld komt hij op voor rechtvaardigheid.

Deel deze uitzending: