Vrouwen helpen vrouwen
Afbeelding van aflevering: Vrouwen helpen vrouwen

Vrouwen helpen vrouwen

Christelijke hulporganisatie in Jordanië helpt gevluchte Syrische vrouwen. En we nemen een kijkje bij de tentoonstelling van de Dode Zee Rollen...

MEDEDELING OVER DE AUDIO

Door een technisch probleem wordt de audio-stream Door de Wereld en van Israël op 5 op verschillende internetpagina's aangeboden. Daarom bieden wij u de uitzending als één geheel hieronder aan!

BELUISTER HIERONDER DE GECOMBINEERDE UITZENDING VAN 'DOOR DE WERELD' EN 'ISRAËL OP 5':

Meekijken met de hulpverleners van Arab Woman Today

Gedurende onze zomervakantie gingen de problemen in het Midden-Oosten door. Begin deze maand weer een uitbarsting van geweld in Egypte, wat ook weer de verwoesting van vele kerken opleverde. En in Syrië ging de burgeroorlog een nieuwe fase in met het vermoedelijk gebruik van gifgas en een mogelijke vergelding door Westerse mogendheden.

In, of liever gezegd bij, dat Syrische drama werkt een kleine christelijke organisatie aan verlichting van de ergste nood: Arab Woman Today, een organisatie die gesteund wordt door het Nederlandse ZOA. EO-verslaggever Matthea Vrij bezocht die hulporganisatie in de Jordaanse stad Irbid. Ze ontmoette daar een oudere vrouw, 'Helda'. Uit vrees voor het lot van haar familie in Syrië, wil ze niet bij haar echte naam genoemd worden. Ze wil ook niet op de foto, vandaar dat hierboven alleen haar hand en haar onafscheidelijke ketting met crucifix te zien is op de foto. Helda's vader moest ook al vluchten. Hoe kan een christelijk gezin met dit verleden geholpen worden?

Deze reportage over de hulpverlening aan Syrische vluchtelingen is het eerste deel van een tweeluik wat Matthea Vrij hierover maakte in Jordanië. Het tweede deel wordt volgende week uitgezonden [klik hier].


IN BEELD: MATTHEA IN JORDANIË

EO-collega Matthea Vrij brengt een bezoek aan de Syrische vluchtelingen die geholpen worden door de christelijke hulporganisatie Arab Woman Today. Als u op de foto's klikt, krijgt u een vergroting te zien! Ook in Visie schreef Matthea een artikel over haar reis [klik hier]. En voor de Geloven-portal van de EO maakte zij video-verhalen [klik hier].

 

VOOR WIE WIL HELPEN...

De Nederlandse hulporganisatie ZOA helpt de Syrische vluchtelingen en steunt ook Arab Woman Today wat de vluchtelingen helpt bij traumaverwerking. Hieronder treft u de internet-links naar de websites van beide organisaties.

Arab Woman Today: http://www.awtministries.com/english/main.php

ZOA: http://www.zoa.nl/syrie of http://www.zoa.nl/jordanie

Deel deze uitzending: