BEREID OM TE STERVEN VOOR JEZUS
Afbeelding van aflevering: BEREID OM TE STERVEN VOOR JEZUS

BEREID OM TE STERVEN VOOR JEZUS

Het zal je maar gebeuren: Met een pistool op je hoofd wordt je voor de keus gesteld: je geloof in Jezus verloochenen en blijven leven of voor je geloof staan en Zijn naam belijden, met de zekerheid dat je word doodgeschoten. Ruim 4 maanden geleden overkwam het de 38 jarige Nigeriaan Habila. Omdat hij weigerde Jezus te verloochenen, schoten moslimextremisten een kogel dwars door zijn hoofd. Vlak voor het oog van zijn vrouw en 5-jarige zoon. Door een Godswonder overleefde Habila de aanslag. In Door de Wereld zijn bijzondere getuigenis...

Jezus kiezen voor de loop van een geweer

"Tot twee keer toe werd gevraagd: ben je bereid als christen te sterven of wil je  moslim worden en daarmee je leven redden? Omdat  ik bleef weigeren Jezus te verloochenen, schoten ze een kogel dwars door mijn hoofd." Op 28 november overleefde de Nigeriaanse christen Adamu Habila (38) door een groot wonder een aanslag op zijn leven. Habila vertelt in Door de Wereld zijn indrukwekkende verhaal. 

Habila woonde in het Islamitische noorden van Nigeria,  waar moslim-extremisten jacht maken op christenen. Bij bomaanslagen en gerichte liquidaties, werden de afgelopen twee jaar 900 christenen vermoord. Op de avond dat Habila werd neergeschoten, werden nog 7 andere christenen aangevallen in zijn buurt. ,,Ik ben de enige overlevende, de anderen zijn allemaal bij Jezus. 

 


Van 17 tot 20 april is Habila Adamu in Nederland te gast. Hij spreekt op 4-regio-bijeenkomsten van Stichting de Ondergrondse Kerk (SDOK). Als u op de foto's klikt, krijgt u een vergroting te zien.

Video van SDOK over Adamu Habila (klik hier)

Stichting De Ondergrondse Kerk heeft een promotiefilmpje op internet gezet over Adamu Habila. Om het filmpje te bekijken, klikt u op de titel boven dit stukje.

Habila komt binnenkort naar Nederland waar hij op verschillende ontmoetingsavonden zal spreken. Zie hieronder voor het programma. De avonden beginnen om 20:00 uur. 

Verdere informatie op www.sdok.nl/bijeenkomsten

 

Deel deze uitzending: