PELGRIMS VAN ANNO NU
Afbeelding van aflevering: PELGRIMS VAN ANNO NU

PELGRIMS VAN ANNO NU

Vanavond een ietwat bijzondere aflevering van Door de Wereld. We blijven vanavond nog even 'hangen' in de sfeer van de voorbije feestdagen. We gaan op pelgrimstocht!

Door de Wereld op de Willibrord Pelgrimstocht...

Vorige week vrijdag, Goede Vrijdag, was geen kalme dag van bezinning. Door de Wereld haakte aan bij een pelgrimstocht, georganiseerd door Retraitecentrum De Spil.

Pelgrimeren is iets van nu, het is bijna hip te noemen. Iedereen lijkt wel door het virus aangedaan: bekende Nederlanders lopen de 'camino' van de pelgrimstocht naar Santiago de Compostela, voorgangers trekken wandelschoenen aan, een groep leden van je gemeente gaan samen op pad.

Maar: waarom doen al die mensen dat? Wat brengt het hen?

Door de Wereld trok de stoute schoenen aan en haakte aan bij pelgrims Edith Jansen en Henk Koldenhof. Ze liepen op dat moment al bijna vijf dagen op de Willibrord Pelgrimsroute. Dat is een route die ooit Willibrord als bisschop van Utrecht ging om het Evangelie te verkondigen. Hij vertrok uit Utrecht en maakte een wijde bocht via wat nu Arnhem is, naar Zwolle en terug naar Utrecht. Een zendingsreis.

Edith en Henk liepen de tocht in omgekeerde richting: vanuit Oosterbeek naar Utrecht. Even voor De Bilt haakte Door de Wereld aan, op zoek naar de essentie van het moderne pelgrimeren...


 Retraitecentrum 'De Spil'

Meer informatie over Retraitecentrum De Spil is te vinden op de website van het centrum. De Spil is een instelling die het midden houdt tussen herberg en klooster, aldus de welkomsttekst.

Ga naar: www.retraitecentrum.nl 
IN BEELD: DOOR DE WERELD OP DE WILLIBRORD PELGRIMSROUTE

Door de Wereld-verslaggever en presentator André Diepenbroek loopt een middag mee op de Willibrord Pelgrimsroute.

Als u op de foto's klikt, krijgt u een vergroting te zien.

 
 

Deel deze uitzending: