GANS ANDERS!
Afbeelding van aflevering: GANS ANDERS!

GANS ANDERS!

De gans staat in deze uitzending centraal en over hoe dat beest met schepping, rentmeesterschap en geloof te maken heeft. En in deel 3 van de maart-serie 'God in Frankrijk' een onthulling: de Franse grondwet, de scheiding van kerk en staat en de rechten van de mens waren vrucht van het denkwerk van Franse protestanten!

Gans anders!

'Groen denken' is in, ook in christelijke kring. Geen kerk durft het nog zonder spaarlamp te stellen. Maar hoe christenen om moeten gaan met duurzaamheid, natuur en rentmeesterschap is nog lang niet altijd even duidelijk.

Dat bleek in Zwolle, waar vorige week een avond werd belegd rond het thema 'Gans anders'. Centraal stond de gans en hoe we met die vogel, maar ook met de rest van de natuur, moeten omgaan. Maar wie dacht dat het over ganzenreservaten zou gaan, heeft het mis. Er werd gans gegéten! En een jager voerde het woord. Dat allemaal onder de vlag van de christelijke natuurorganisatie A Rocha.

Een gesprek met initiatiefnemer Wim Eikelboom in - jawel - een weiland met ganzen...

(U krijgt een vergroting te zien als u op de foto's klikt)

(Voor meer informatie over de christelijke milieuorganisatie A Rocha, kijk op www.arocha.nl)


 

God in Frankrijk 3 - Voor de Franse protestanten was de Revolutie een zegen

De rechten van de mens, de scheiding van kerk en staat, de Franse Revolutie. Allemaal zaken waarbij christenen vaak een wat nare smaak in de mond krijgen. Want leidde die revolutie niet tot het 'Geen God en geen meester'? En de rigide scheiding van kerk en staat is niet iets waar christenen in Nederland voorstanders van zijn. Toch komt veel van dit gedachtegoed uit de hoofden en pennen van Franse protestanten! Hoe dat kan, legt dr. Evert van de Poll uit in het derde deel van de serie 'God in Frankrijk'.

(Klik op de foto's hieronder om een vergroting te zien!)

 
 

Deel deze uitzending: