GOD IN DE LAGE LANDEN - serie 3
Afbeelding van aflevering: GOD IN DE LAGE LANDEN - serie 3

GOD IN DE LAGE LANDEN - serie 3

We kunnen ons de geschiedenis van het christendom hier in de Lage Landen voorstellen als een vijver waarin stenen worden gegooid. De voortgang van het geloof, de historische ontwikkelingen zijn dan de stenen. Soms grote, die veel deining veroorzaakten. Andere kleiner en na een rimpeling lijken ze verdwenen. In deze derde serie van God in de Lage Landen gaat het over die bewegingen, die ontwikkelingen in de historie van het christelijk geloof hier te lande.

KRUISTOCHT IN FRANKRIJK: FRIEZEN, HOLLANDERS EN VLAMNGEN TREKKEN TEN STRIJDE TEGEN DE KETTERS

De radioserie van 'God in de Lage Landen' deelt een aantal thema's met de televisieserie die tot twee weken geleden werd uitgezonden op Nederland 2. Zo ook het beladen onderwerp van de Kruistochten. Maar, wat niet veel mensen weten, is dat lang niet alle kruistochten als doel hadden Jeruzalem en het Heilige Land te bevrijden van islamitische aanwezigheid.

In deze aflevering reizen André Diepenbroek en Joop van der Elst naar Zuid-Frankrijk, waar een kruistocht werd gehouden tegen ketters. En juist aan die kruistocht werd ijverig meegedaan door inwoners van de Lage Landen...

Deel deze uitzending: