KAPITEIN WORDT BIJBELSMOKKELAAR
Afbeelding van aflevering: KAPITEIN WORDT BIJBELSMOKKELAAR

KAPITEIN WORDT BIJBELSMOKKELAAR

Vanavond vertelt een voormalige zeebonk over hoe hij Bijbels smokkelde en een kunstenaar denkt met ons na over of je het geloof nog wel kunt communiceren in kunstwerken. Onder de aankondiging van de onderwerpen in Door de Wereld, treft u twee beeldverslagen aan. Daarna, helemaal onderaan, ziet u de schuifbalk van de uitzending: als u op de startknop klikt, hoort u de uitzending.

EVANGELIST IS ZEEBONK

'Kapitein wordt Bijbelsmokkelaar'. Het is de titel van een nieuw boekje over het leven van Warmolt Houwing. Ooit vertrok hij als zeeman op de grote vaart, waar hij 'geen best leven leidde', zoals hij zelf schrijft. Tot God ingreep en een Bijbelsmokkelaar van hem maakte. Over hoe dat ging en over het beeldverhaal over het Evangelie wat hij in miljoenen exemplaren over de wereld verspreidde, had Door de Wereld een gesprek met de oud-kapitein...

(Als u op de foto's klikt, krijgt u een vergroting te zien!)

IS HET GELOOF NOG WEL IN KUNST DOOR TE GEVEN?

Kunst. We kunnen ons nog wel voorstellen dat Rembrandt en mensen uit zijn dagen kunst maakten die een christelijke boodschap uitstralen. Maar anno nu is kunst meestal iets wat los staat van het geloof.

Totdat de landelijke pers afreisde naar het atelier van Geert Weerstand op Urk. De glas- en keramiekkunstenaar maakte een portret van koningin Beatrix, waarbij zij van achteren gezien een arm troostend om prinses Mabel legt. Ineens belandde een christelijke kunstenaar in een landelijke tentoonstelling in Paleis het Loo.

Geert vertelt in zijn atelier over die verhouding: kunst en geloof...

(Als u op de foto's klikt, krijgt u een vergroting te zien!)


IN BEELD: WARMOLT HOUWING

Klik op de afbeelding om een vergroting te zien!

 

IN BEELD: IN HET ATELIER VAN GEERT WEERSTAND OP URK

Klik op de afbeelding om een vergroting te zien!

 

Deel deze uitzending: