Vera Mann
Afbeelding van aflevering: Vera Mann

Vera Mann

Vera Mann, actrice, zangeres en musicalster

Vera Mann, geboren te Genk in 1963, studeerde in 1986 af aan de afdeling Kleinkunst van het Hoger Instituut Dramatische Kunst te Antwerpen.

Deze veelzijdige vrouw vertolkte tijdens haar 27-jarige carrière vele rollen in Nederlandse en Vlaamse theaterproducties en ontving hiervoor maar liefst vijf Musical Awards. Ook is zij te zien in diverse televisie programma's.

Een grootse filmklassieker komt voor het eerst in het theater tot leven. Het verhaal van de film Yentl uit 1983, is bewerkt tot een ‘One Woman Musical’ voor de Nederlandse theaters. Actrice en zangeres Vera Mann treedt in de voetsporen van Barbra Streisand die precies dertig jaar geleden het verhaal en de bijbehorende muziek tot een wereldwijd succes maakte. Yentl beleeft op 10 oktober 2013 haar wereldpremière in de Stadsschouwburg Haarlem en is tot en met januari 2014 te zien in zestig Nederlandse theaters.

"Heel bijzonder dat ik in mijn 50 jarige kroonjaar één van haar beroemdste rollen mag vertolken! Het lijkt erop dat de cirkel rond is.”
 
Vera is ambassadrice van de Stichting Twee Vaders en zet zich voor verschillende goede doelen in. De Stichting Twee Vaders probeert klaar te staan voor kinderen tot 13 jaar, die in een acute nood- of crisissituatie verkeren.

Deel deze uitzending: