Jack Spijkerman
Afbeelding van aflevering: Jack Spijkerman

Jack Spijkerman

Jack Spijkerman, cabaretier, televisie- en radiopresentator.

Jack Spijkerman (IJmuiden, 8 oktober 1948) is een Nederlandse cabaretier,  televisie- en radiopresentator.

Hij was eerst leraar aan de Protestants-Christelijke basisschool De Ark (tegenwoordig De Regenboog) te Heemskerk en tot 1990 op de Christelijke Basisschool de Sluis in Zeist. Ook was hij (tot 1985) docent Nederlands, Godsdienst en handvaardigheid aan de Zinzendorf mavo in Zeist.

In 1981 richtte hij de cabaretgroep Dubbel en Dwars op. In 1985 kreeg hij bij de VARA zijn eigen radioprogramma: De Steen en Been Show, dat hij afwisselend met Henk Westbroek en Dolf Jansen presenteerde.
In 1988 maakte Spijkerman zijn debuut als presentator van het programma Spijkers met koppen, dat 's zaterdags op Radio 2 werd uitgezonden.
In 1986 verscheen hij voor het eerst op de televisie in VARA's Nachtshow.  In 2002 won hij met het amusementsprogramma Kopspijkers (dat ruim 2 miljoen kijkers trok) de Gouden Televizier-Ring voor het beste programma van het jaar. Een jaar later won hij als televisieman van het jaar zelf ook een Zilveren Televizier-ster.

Presentator van: Wat vindt Nederland, Amusementsprogramma op RTL4 waarin de mening van Nederland wordt gepeild over zeer uiteenlopende zaken die in het nieuws zijn. Van politiek tot showbizz, van economie tot sport, alles wat de afgelopen week in het nieuws is geweest, komt aan bod.
Presentator van Echt Waar, een show, met leuke stellingen en doordachte kwesties. Voor het publiek in de studio de taak om uit te zoeken: Wat is onzin en wat is Echt Waar?!

Op 5 oktober jl. vierde 'Spijkers met koppen'  zijn 25 jarig bestaan.Deel deze uitzending: