Jouw Spiritualiteit
Afbeelding van aflevering: Jouw Spiritualiteit

Jouw Spiritualiteit

Jan Jaap van Hoeckel (1941) is geboren en opgegroeid in Vught. Het gezin was ruim bemeten: elf kinderen, vlak na de geboorte van de laatste vertrok zijn vader naar Australië. Het leven werd er een stuk armer op, de sfeer rijker.

Begin jaren zestig begon Jan Jaap bij het Bossche reclamebureau dat onder andere de reclame voor De Gruyter verzorgde. Van 1964 tot 1968 is hij weekend diskjockey geweest in Club La Bastille in Vught. In 1965 vertrok hij naar Amsterdam. Daar is hij tien jaar werkzaam geweest als copywriter bij o.a. de Amerikaanse reclamebureaus Ogilvy & Mather en J. Walter Thompson. In 1975 is hij getrouwd en gestart met een eigen reclamebureau in Heesch, later gevestigd in ‘s-Hertogenbosch en Best. In 1986 is hij gescheiden. Jan Jaap heeft nooit echt de tijd gehad om een boek te schrijven hoewel er genoeg inspiratie was. Wel heeft hij verhalen geproduceerd ter gelegenheid van de meest uiteenlopende gebeurtenissen, wat in april 2009 is uitgemond in de in eigen beheer uitgegeven bundel ‘Aan Mijn Geliefden’. In 2003 heeft hij de opleiding Mediator gevolgd en afgerond. In 2007 zijn de aandelen van zijn reclamebureau verkocht maar is hij wel freelance actief gebleven als communicatieadviseur. Daarnaast heeft hij zich gevestigd als mediator/coach. In 2010 is Jan Jaap gestart met de website goedinjevel.nl die inmiddels heeft geleid tot de uitgave van zijn tweede boek ‘Wie heeft ons in godsnaam geleerd dat regen slecht weer is?’ (uitgeverij Pamac/eind september 2012).

Wat hem bezighoudt: mensen, vooral hun doen en laten en hun verwoede pogingen om het pad naar geluk te vinden. En hun onuitroeibare drift om precies die dingen te doen die naar de omgekeerde richting leiden. Of, zoals hij zich altijd afvraag: hoe komt het toch dat we op de automatische piloot ongelukkig worden en dat het zoveel moeite kost om ons geluk te vinden? Ook milieu, natuur, de wereld en ijzeren en plastic opdraai speelgoed zijn onverbrekelijk met hem verbonden. Jan Jaap is vader van Eva (32) en is een gelukkig mens.

Deel deze uitzending: