Job van Gorkum
Afbeelding van aflevering: Job van Gorkum

Job van Gorkum

Job van Gorkum, acteur, zanger, theatermaker

Job van Gorkum is getrouwd en hij heeft drie kinderen in de leeftijd van 8,13 en 15 jaar en een weekend pleegkind van 10 jaar.

Hij heeft de pabo gedaan en daarna de theaterschool voor docent drama.
Job heeft lang als freelancer gewerkt en heeft meerdere dingen gedaan: jeugdtheater, cabaret, theatermaker, acts voor het bedrijfsleven, enz..

Daarnaast is hij zo'n 13 jaar geleden met zijn bandje BEU begonnen. Omdat dat steeds meer tijd in beslag nam en geen geld verdiende, is hij op zoek gegaan naar een baan. Zo is hij 11 jaar geleden bij de EO begonnen: Omega Code, Wiebelwagen, Koek & Ei, Baard & Baard.

Naast het bandje BEU is hij in 2009 met een ander bandje begonnen: BOT. Hij had de wens om op een veel meer theatrale manier muziek te maken. Zo is hij iemand tegen gekomen die zelf muziekinstrumenten maakt van bijlen, gestemd hek, stuiterende bowlingballen, enz….  Daarmee zijn ze in 2009 begonnen met een serie concerten in een schuur op Oerol.
Daarna hebben ze veel zomerfestivals gespeeld.

En inmiddels neemt het zo veel tijd in beslag dat Job dit jaar ontslag neem bij de EO, om vol met BOT bezig te kunnen zijn.

Deel deze uitzending: